Today.ua

“Є інша небезпека“: Зеленський звернувся до українців через спалах коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян на тлі евакуації з Китаю українців, що відбулась сьогодні, 20 лютого. Своє звернення він опублікував на сторінці в Facebook.

Зеленський зазначив, що в зв'язку з виниклими складнощами літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, і згодом вирушив до Харкова.

Всіх евакуйованих українців на період карантину поселять в закритий медичний центр Нацгвардії в Нових Санжарах.

За словами президента, у зв'язку з евакуацією приймаються безпрецедентні заходи безпеки, які гарантують, що вірус не потрапить в Україну і не буде поширюватися. При цьому Зеленський наголосив, що всі, хто знаходиться на борту, перебувають в задовільному стані, а деяких на борт все ж не пустили через підвищену температуру.

"Заходи безпеки - безпрецедентні. Зробили все можливе і неможливе, щоб гарантувати, что вірус в Україну не потрапить. Кілька громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, в задовільному стані", - запевнив Зеленський.

Він також повідомив, що в Україні відбуваються протести, і люди блокують дороги, щоб не пропустити евакуйованих з Китаю.

"Спроби перекрити траси, блокувати госпіталь, не пустити громадян України в Україну - цим ми показуємо далеко не кращу сторону нашого характеру. Українець завжди залишається українцем", - зазначив Зеленський.

Раніше ми повідомили, як зустрічали евакуйованих з Китаю громадян і куди їх відвезуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ