Today.ua

Яєчня по-королівськи: шеф-кухар Єлизавети ІІ розкрив секретний рецепт її улюбленого сніданку

Королева Єлизавета ІІ протягом свого довгого життя не зраджувала звичкам у їжі. На сніданок вона найчастіше їла або пластівці із фруктами, або яєчню, рецептом якої після смерті Її Величності поділився королівський шеф-кухар. Завдяки всього двом інгредієнтам звична багатьом страва набувала особливої вишуканості. Секретний рецепт королівської яєчні більше не тримають у таємниці, і ви можете спробувати приготувати її самостійно.

Примітно, що Єлизавета ІІ віддавала перевагу коричневим яйцям від домашніх курей. При приготуванні в звичайну яєчню-бовтушку шеф-кухар додавав цедру лимона та мускатний горіх. Саме ці інгредієнти роблять страву особливою.

Рецепт яєчні по-королівськи

Інгредієнти:

Збийте яйця та молоко у мисці вінчиком або виделкою.

Додайте сіль за смаком. Нагрійте вершкове масло у невеликій сковороді на слабкому або середньому вогні. Вилийте на сковороду яйця і зменште вогонь до мінімуму, повільно перемішуючи яйця, доки вони не почнуть схоплюватись. Додайте цедру лимона, мускатний горіх і перемішайте яєчню. Буквально кілька хвилин і страва готова.

Подавайте королівську яєчню, прикрасивши зверху дрібно нарізаною зеленою цибулею.

За словами шеф-кухаря Єлизавети ІІ, такую яєчню подавали королеві з її улюбленою копченою рибою, а також Її Величність пила на сніданок чорний чай Ерл Грей з молоком.

Раніше повідомлялося, як приготувати яйця Бенедикт із голландським соусом на сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ