Королева Єлизавета ІІ протягом свого довгого життя не зраджувала звичкам у їжі. На сніданок вона найчастіше їла або пластівці із фруктами, або яєчню, рецептом якої після смерті Її Величності поділився королівський шеф-кухар. Завдяки всього двом інгредієнтам звична багатьом страва набувала особливої вишуканості. Секретний рецепт королівської яєчні більше не тримають у таємниці, і ви можете спробувати приготувати її самостійно.
Примітно, що Єлизавета ІІ віддавала перевагу коричневим яйцям від домашніх курей. При приготуванні в звичайну яєчню-бовтушку шеф-кухар додавав цедру лимона та мускатний горіх. Саме ці інгредієнти роблять страву особливою.
Рецепт яєчні по-королівськи
Інгредієнти:
- коричневі яйця – 3 штуки;
- молоко – 1 столова ложка;
- вершкове масло - 1 столова ложка;
- дрібно натерта лимонна цедра – 1 чайна ложка;
- щіпка меленого мускатного горіха
- свіжомелений чорний перець - за смаком
- морська сіль - за смаком
- нарізана зелена цибуля - для подачі (за бажанням).
Додайте сіль за смаком. Нагрійте вершкове масло у невеликій сковороді на слабкому або середньому вогні. Вилийте на сковороду яйця і зменште вогонь до мінімуму, повільно перемішуючи яйця, доки вони не почнуть схоплюватись. Додайте цедру лимона, мускатний горіх і перемішайте яєчню. Буквально кілька хвилин і страва готова.
Подавайте королівську яєчню, прикрасивши зверху дрібно нарізаною зеленою цибулею.
За словами шеф-кухаря Єлизавети ІІ, такую яєчню подавали королеві з її улюбленою копченою рибою, а також Її Величність пила на сніданок чорний чай Ерл Грей з молоком.
Раніше повідомлялося, як приготувати яйця Бенедикт із голландським соусом на сніданок.