Яєчня по-королівськи: шеф-кухар Єлизавети ІІ розкрив секретний рецепт її улюбленого сніданку

Автор: Лобанова Єлизавета

Королева Єлизавета ІІ протягом свого довгого життя не зраджувала звичкам у їжі. На сніданок вона найчастіше їла або пластівці із фруктами, або яєчню, рецептом якої після смерті Її Величності поділився королівський шеф-кухар. Завдяки всього двом інгредієнтам звична багатьом страва набувала особливої вишуканості. Секретний рецепт королівської яєчні більше не тримають у таємниці, і ви можете спробувати приготувати її самостійно.

Яєчня по-королівськи: шеф-кухар Єлизавети ІІ розкрив секретний рецепт її улюбленого сніданку - today.ua

Примітно, що Єлизавета ІІ віддавала перевагу коричневим яйцям від домашніх курей. При приготуванні в звичайну яєчню-бовтушку шеф-кухар додавав цедру лимона та мускатний горіх. Саме ці інгредієнти роблять страву особливою.

Рецепт яєчні по-королівськи

Інгредієнти:

  • коричневі яйця – 3 штуки;
  • молоко – 1 столова ложка;
  • вершкове масло - 1 столова ложка;
  • дрібно натерта лимонна цедра – 1 чайна ложка;
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • свіжомелений чорний перець - за смаком
  • морська сіль - за смаком
  • нарізана зелена цибуля - для подачі (за бажанням).

Яєчня по-королівськи: шеф-кухар Єлизавети ІІ розкрив секретний рецепт її улюбленого сніданку Збийте яйця та молоко у мисці вінчиком або виделкою.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Додайте сіль за смаком. Нагрійте вершкове масло у невеликій сковороді на слабкому або середньому вогні. Вилийте на сковороду яйця і зменште вогонь до мінімуму, повільно перемішуючи яйця, доки вони не почнуть схоплюватись. Додайте цедру лимона, мускатний горіх і перемішайте яєчню. Буквально кілька хвилин і страва готова.

Подавайте королівську яєчню, прикрасивши зверху дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За словами шеф-кухаря Єлизавети ІІ, такую яєчню подавали королеві з її улюбленою копченою рибою, а також Її Величність пила на сніданок чорний чай Ерл Грей з молоком.

Раніше повідомлялося, як приготувати яйця Бенедикт із голландським соусом на сніданок.