Today.ua

Японська таксомоторна компанія запустила тестові поїздки пасажирів на безпілотних автомобілях

В Японії вперше таксомоторна компанія Hinomaru Kotsu спільно з фірмою ZMP запустила тестові перевезення пасажирів на безпілотних автомобілях. Про це повідомляється на сайті Hinomaru Kotsu.

Як зазначається на сайті, безпілотне таксі курсують за фіксованим маршрутом протяжністю 5,3 км між токійськими районами Отематі та Роппонгі. Тестові випробування триватимуть до 8 вересня. У разі успішного завершення випробування, безпілотні таксі почнуть курсувати в Токіо напередодні Олімпійських ігор-2020. Потреба в безпілотних таксі пояснюється нестачею водіїв.

На базі мінівена Toyota безпілотні автомобілі здійснюватимуть по 4 рейси. Безпілотний режим передбачає автоматичний рух по дорозі, включаючи повороти й перестроювання між рядами. Для уникнення наслідків екстрених ситуацій, в автомобілі присутній водій. Відповідно до умов тесту, пасажиром могла стати особа, яка пройшла відповідний відбір у липні. Фіксована плата за проїзд становить 1500 ієн (близько $14).

Нагадаємо, що японський посол Шигеки Суми заявив, що Японія готова надати Україні 3,6 мільйона доларів для термінових закупівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ