Today.ua

Японія згодна на мирний договір з РФ в обмін на два острови

Прем'єр-міністр Сіндзо Абе розглядає можливість укладення мирного договору з Росією, якщо Москва передасть Японії два з чотирьох спірних Курильських островів. Про це повідомляє агентство "Кіодо" з посиланням на урядові джерела.

Мова йде про найменші з островів - Хабомаї та Шикотану. За словами прем'єра, якщо Токіо продовжить наполягати на поверненні відразу чотирьох спірних островів, то це може не тільки привести до глухого кута в переговорах, але і скоротити шанси на отримання навіть двох островів.

"Це нереально. Немає ніякого способу, щоб пан Путін схвалив це", - прокоментував високопоставлений урядовий чиновник, близький до Абе, можливість переконати Росію передати Японії всі чотири спірних острови.

Переговори з президентом Росії Володимиром Путіним стосовно угоди з Росією про передачу двох островів відбудуться у вівторок, 22 січня, в Москві.

Раніше повідомлялося, що 20 січня у Росії спалахнули масові протести проти передачі Курильських островів Японії. Участь у мітингу взяли близько 1500 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ