Хліб присутній в раціоні не всіх людей, так як багато хто переконаний у шкідливості хліба для фігури і здоров'я в цілому. Однак, не все так однозначно. Правильний хліб дуже навіть корисний для організму, адже містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Потрібно знати склад хліба, і тоді ви не наберете зайвих калорій, вживаючи той хліб, який для вас буде корисний.
Найменш корисним вважається білий хліб. Він містить мало клітковини, а якщо такий білий хліб з'їсти ще і дуже свіжим, і недостатньо його пережовуючи, то можуть навіть виникнути проблеми з травленням, і бути здуття живота. Хліб досить часто містить надмірну кількість солі: у 100 грамах хліба може міститися п'ята частина денної норми солі. Надлишок солі - це ризик захворіти серцево-судинними хворобами. Високий глікемічний індекс білого хліба негативно впливає на рівень цукру в крові.
Корисним вважається хліб, який виготовлений з цільнозернового борошна, і містить мінімум солі і цукру. У такому хлібі багато клітковини, яка сприяє уповільненню всмоктування цукру в кров. У хлібі з висівками є вітаміни групи В, вітаміну Е, а також є широкий спектра мікроелементів, таких як селен і марганець. Щоб хліб добре засвоювався, його потрібно ретельно пережовувати і запивати достатньою кількістю води.
Багато хто говорить про шкоду дріжджового хліба, проте, самі по собі дріжджі не шкідливі. Навпаки, в дріжджовому тесті значно більше заліза. Шкоду такий хліб може принести тільки в тому випадку, якщо дріжджі були неперевіреного походження. Тоді в них можуть міститися сторонні мікроорганізми, які і будуть шкідливі.
Популярні зараз
Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави
Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“
Раніше повідомлялося про користь і шкоду хлібного квасу для здоров'я, і який квас найнебезпечніший.