Today.ua

Які фрукти небезпечно поєднувати з ліками: можуть спровокувати смерть

Фрукти містять безліч корисних вітамінів і мікроелементів, проте, деякі з них при неправильному вживанні несуть небезпеку життю людини. Людям, які приймають лікарські препарати, слід уважно ставитися до свого раціону. Мало хто знає, що неправильне поєднання ліків з деякими фруктами може призвести до летального результату.

За словами медиків, йдеться, зокрема, про цитрусові. Наприклад, грейпфрут або сік з нього, може загрожувати життю людини у разі вживання з будь-якими знеболюючими засобами. Крім того, цей фрукт категорично не можна поєднувати із засобами для потенції, протизаплідними таблетками, імунодепресантами та препаратами для лікування аритмії.

Справа в тому, що грейпфрут містить речовину, що блокує фермент, відповідальний за розщеплення і виведення ліків з організму. Таким чином, препарати накопичуються в крові і відбувається передозування.

Крім грейпфрута небезпечно поєднувати з ліками лайм, помело і кислі яблука. Намагайтеся виключити з свого раціону ці фрукти, якщо ви приймаєте якісь сильні препарати. Як мінімум, не варто запивати таблетки яблучним соком або закушувати цитрусовим.

Існує понад 85 препаратів, які змінюють свої властивості під впливом грейпфрута. До них відносяться виключно таблетки. Уважно вивчайте інструкції до препаратів і консультуйтеся зі своїм лікарем щодо правил вживання лікарських препаратів, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю.

Раніше повідомлялося, який фрукт потрібно обов'язково додавати в овочеві салати, щоб жити так само довго, як тибетські ченці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ