Today.ua

Як зробити борщ насичено червоним без томатної пасти: розкрито головний секрет

Борщ готують у кожній українській родині, але не завжди у господинь страва виходить яскраво-насиченого червоного кольору, як хотілося б. Апетит викликає саме наваристий борщ, а не руда юшка блідого кольору. І секрет правильного кольору борщу полягає зовсім не в томатній пасті. Ми розповімо вам, що потрібно додати в борщ, щоб він вийшов, як на картинці.

Рецепт червоного борщу

Інгредієнти:

Ставимо варитися на плиту м'ясо, додаємо в каструлю перець горошком і лавровий лист, і варимо бульйон на повільному вогні близько години, знімаючи піну.

Нарізаємо картоплю кубиками, цибулю чверть кільцями. Моркву і буряк натираємо на дрібній тертці, капусту шаткуємо. Щоб при варінні буряк не втратив свій насичений колір, його потрібно присипати цукром і скропити соком половини лимона, залишивши постояти 5 хвилин. Саме лимонний сік з цукром не дасть буряку втратити бордовий відтінок, якого не дадуть будь-які інші інгредієнти.

Далі підсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо моркву, промаринований буряк, і смажимо ще 5 хвилин. Виливаємо з каструлі трохи бульйону в сковороду, покриваючи повністю овочі, і тушкуємо ще хвилин 10.

М'ясо відокремлюємо від кісток, і кладемо назад в каструлю. Додаємо до м'яса овочі зі сковороди і варимо до готовності картоплі. Як тільки картопля зварилася, кладемо в борщ капусту. Солимо страву за смаком, і варимо ще 10 хвилин.

Коли борщ вже готовий, видавлюємо в нього часник, і залишаємо настоятися пару годин. Смачніше і наваристіше борщ буде на наступний день, про це знають усі господині.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як потрібно правильно нарізати картоплю для борщу, щоб борщ вийшов смачніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ