Борщ готують у кожній українській родині, але не завжди у господинь страва виходить яскраво-насиченого червоного кольору, як хотілося б. Апетит викликає саме наваристий борщ, а не руда юшка блідого кольору. І секрет правильного кольору борщу полягає зовсім не в томатній пасті. Ми розповімо вам, що потрібно додати в борщ, щоб він вийшов, як на картинці.
Рецепт червоного борщу
Інгредієнти:
- Картопля - 500 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Буряк - 500 г
- М'ясо на кістці - 500-700 г
- Капуста - 500 г
- Часник - 2-3 зубчики
- Лавровий лист, перець горошком
- Сіль, цукор - за смаком
- Половина лимона
Ставимо варитися на плиту м'ясо, додаємо в каструлю перець горошком і лавровий лист, і варимо бульйон на повільному вогні близько години, знімаючи піну.
Нарізаємо картоплю кубиками, цибулю чверть кільцями. Моркву і буряк натираємо на дрібній тертці, капусту шаткуємо. Щоб при варінні буряк не втратив свій насичений колір, його потрібно присипати цукром і скропити соком половини лимона, залишивши постояти 5 хвилин. Саме лимонний сік з цукром не дасть буряку втратити бордовий відтінок, якого не дадуть будь-які інші інгредієнти.
Далі підсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо моркву, промаринований буряк, і смажимо ще 5 хвилин. Виливаємо з каструлі трохи бульйону в сковороду, покриваючи повністю овочі, і тушкуємо ще хвилин 10.
М'ясо відокремлюємо від кісток, і кладемо назад в каструлю. Додаємо до м'яса овочі зі сковороди і варимо до готовності картоплі. Як тільки картопля зварилася, кладемо в борщ капусту. Солимо страву за смаком, і варимо ще 10 хвилин.
Коли борщ вже готовий, видавлюємо в нього часник, і залишаємо настоятися пару годин. Смачніше і наваристіше борщ буде на наступний день, про це знають усі господині.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як потрібно правильно нарізати картоплю для борщу, щоб борщ вийшов смачніше.