Today.ua

Як смачно запекти сало зі спеціями на новорічний стіл: рецепт від Євгена Клопотенка

Запечене сало – це справжній делікатес для всіх українців. Приготувати таку страву можна самому без зайвих зусиль, і подавати до святкового столу як апетитну закуску. Головне, купити свіже та смачне сало, а також мати під рукою необхідні спеції. Шеф-кухар та знавець української кухні Євген Клопотенко поділився рецептом неймовірно смачного запеченого сала.

Ви можете брати для запікання як чисте сало, так і черевину – сало з прорізом м'яса. Шматок сала потрібно нашпигувати часником, попередньо зануривши кожен зубчик у сіль. На 500 г сала вистачить 5 чубчиків часнику. Посоліть зверху сало, засипте його червоною паприкою та перцем. Запікайте сало у фользі 25 хвилин при 200 градусах. Євген Клопотенко радить запікати сало на режимі жару з конвенцією, якщо у вашій духовці є така опція.

Готове сало дістаньте з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури. Потім наріжте делікатес тонкими скибками та подавайте як закуску. Запечене сало має тривалий термін придатності. Зберігайте його в пергаментному папері в холодильнику або морозилці.

Таку страву можна готувати не лише на святковий стіл, а й на повсякденний. Пікантний смак сала зі спеціями підніме апетит та подарує насолоду.

Раніше повідомлялося, що в Україні злетіли ціни на м'ясо та сало наприкінці грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ