Today.ua

Як швидко висушити білизну після прання у холодній квартирі: простий лайфхак

Висушити білизну взимку у квартирі для багатьох стає проблемою, адже при високій вологості та +15... +17 градусів, речі будуть сохнути тиждень. Однак процес сушки можна прискорити, скориставшись одним простим лайфхаком.

Якщо ви перете речі в машинці, поставте при можливості максимальний режим віджиму. Потім візьміть кілька сухих махрових рушників, і коли ваша машинка закінчить прання і вимкнеться, покладіть сухі рушники до мокрих речей і увімкніть режим віджиму.

Ваші випрані речі будуть менш вологими, ніж після звичайного віджиму, і висохнуть набагато швидше.

Є ще кілька способів швидкого сушіння речей, але для цього вам знадобиться електрика. Якщо вдома є світло, машинка випрала і речі потрібно швидко висушити, скористайтеся праскою. Вологу річ розкладіть на прасувальну дошку, поверх якої розкладено рушник. Потім пропрасуйте річ і вивісьте її біля вікна на вішалку або сушарку до повного висихання.

Можна скористатися і феном. Повісьте одяг на вішалці. Потім обдуйте його гарячим повітрям, перевертаючи кілька разів, не забуваючи про внутрішню частину.

Сушити речі на батареї не рекомендується. Мало того, що на білих речах можуть з'явитися жовті плями та ще й це небезпечно для здоров'я. Тепле вологе повітря сприяє активному розмноженню пилових кліщів, які осідають на подушки, ковдри та пледи, а потім потрапляють на людське тіло.

Крім цього, при сушінні на батареї з випраних речей випаровуються залишки миючих засобів. Дихати цим алергікам та астматикам категорично не можна.

Раніше повідомлялося, як освіжити одяг та позбутися плям на речах без пральної машинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ