Вже цієї неділі, 19 квітня, православні християни відзначатимуть одне з найголовніших свят у році - Великдень. І хоч в цьому році через карантин святкування Великодня буде "домашнім", господині все одно планують випікати паски та фарбувати яйця.
Сьогодні існує безліч рецептів не тільки самої паски, а і глазурі, якою прикрашають випічку. Традиційна паска може стати повноцінним вишуканим десертом, якщо приділити особливу увагу її декору.
Фруктова глазур для пасок
Готується така глазур з фруктових і ягідних соків. Це надає можливість отримати різні відтінки і смак.
Для приготування такої глазурі яєчний білок треба збити в сильну піну, додати ложку дрібної цукрової пудри, а потім - 3 ст. л. соку фруктів або ягід. Густота цієї глазурі регулюється соком і цукровою пудрою.
Помадка з маршмеллоу
Щоб приготувати таку глазур, треба викласти зефірінкі маршмеллоу (візьміть близько 200 г), вершкове масло (2 ложки) та лимонний сік (2 ложки) у вогнестійкий посуд. Поставьте суміш на водяну баню, але вогонь має бути мінімальний, щоб зефір на прилипав до гарячого посуду. Зефір потрібно постійно помішувати. Коли він розтане, додайте 150-200 грамів цукрової пудри. Якщо маса виявиться занадто густою, можна влити ще трохи лимонного соку. Глазур треба наносити на паски в гарячому вигляді і відразу ж посипати прикрасами, тому що така глазур дуже швидко застигає.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт швидкої шоколадної паски без борошна і яєць.