Вареники - це українська національна страва, яку в нашій країні їдять і люблять, мабуть, геть усі. Вареники з картоплею популярні у всіх куточках України, тому і рецептів цієї страви існує безліч.
Ми пропонуємо ознайомитись з одним з найбільш простих і швидких способів приготування вареників з картоплею.
Для тіста вам знадобиться:
- борошно - 500 г;
- яйце - 1 шт.;
- сіль - 1 чайна ложка;
- вода - 200 мл.
Для начинки:
- картопля - 800 г;
- цибуля - 800 г;
- рослинна олія - 100 г.
Для приготування тіста у миску міксера висипте 500 грамів борошна. В окрему миску розбийте куряче яйце і додайте одну чайну ложку солі і стакан води, ретельно перемішайте. На малій швидкості змішуйте круте тісто, поступово вливаючи рідину в борошно. Тісто готується десь 7-8 хвилин.
Після приготування в міксері треба домісити тісто руками, надаючи йому форму кулі. Потім залиште його на 20 хвилин для настоювання.
Для приготування начинки 800 грамів цибулі наріжте дрібними кубиками і обсмажуйте в 100 грамах рослинної олії до золотистого кольору. У процесі смаження додайте трохи солі.
Відваріть "в мундирі" картоплю, почистіть її, розімніть і додайте половину обсмаженої цибулі, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Тісто розтягніть в пласт товщиною не більше 1 міліметра, наріжте його на квадрати, а потім на середину кожного квадрата викладайте по чайній ложці картоплі з цибулею. Складіть навпіл, защипуючи края.
Вже зліплені вареники треба викласти на добре посипану борошном дошку.
З цієї кількості тіста і начинки виходить близько 60-70 вареників.
Нагадаємо, раніше ми розповіли простий та швидкий рецепт картоплі, запеченої з салом в духовці.