Під час карантину у український господинь стало набагато більше часу на приготування смачної їжі, тому нові цікаві рецепти вишуканих десертів сьогодні - в нагоді як ніколи. Тим не менш, випічка - справа доволі складна, тому мало хто наважується на приготування класичного торту. Ми пропонуємо почати з більш простих рецептів - наприклад, приготувати торт без випічки. Вам знадобиться для цього всього 20 хвилин часу та мінімальні кулінарні здібності.
Інгредієнти для торту без випічки за 20 хвилин:
- зефір - 0,5 кг;
- сир - 200 г;
- печиво - 200 г;
- полуниця (або будь-які інші ягоди) - 0,5 кг;
- вершки жирністю 35% (або сметана жирністю 20%) - 300 г;
- цукор - половина склянки;
- ванілін - на кінчику ножа (або один пакетик ванільного цукру);
- свіжа м'ята (для прикраси, можна не використовувати) - декілька гілочок;
- нектарин (для прикраси, можна щось інше) - 1 шт.
Візьміть форму для свого майбутнього десерту та викладайте інгредієнти шарами. Спочатку треба замочити в молоці печиво і викласти його першим шаром. Далі викладайте розрізані половинки зефіру.
Потім треба треба збити вершки або сметану з цукром та ваніліном. Потім додайте сир і знову збийте. Отриману суміш викладайте поверх зефіру, далі - порізану полуницю. Далі знову викладайте зефір, сирну суміш та полуницю.
Торт має протягом 2-3 годин постояти в холодильнику. Перед подачею до столу зверху можна прикрасити десерт м'ятою, нектарином або іншими фруктами.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати торт “Сирний будиночок” без випічки.