Олів'є - це справжня класика для країн пострадянського простору. Традиційно цей салат асоціюється з Новий роком, адже святковий стіл просто не може обійтись без цієї страви. Втім, їсти олів'є ніхто не забороняє і в інші дні, до того ж, існує чимало різних рецептів такого салату, тож можна постійно експериментувати, урізноманітнюючи страву новими інгредієнтами.
Ми пропонуємо ознайомитись з рецептом олів'є, в якому замість вареної ковбаси додається курка. Такий варіант салату буде більш корисним, адже в ковбасах доволі часто міститься різна "хімія" і жири, тоді як курка - це натуральний і дієтичний компонент.
Вам знадобиться:
- пучок зеленої цибулі;
- банка зеленого горошку;
- картопля - 3 шт.;
- куряче філе - 2 шт.;
- майонез - 250 г;
- морква - 2 шт.;
- свіжий огірок - 1 шт.;
- курячі яйця - 5 шт.
Як приготувати олів'є з куркою: покроковий рецепт
Спочатку відваріть куряче філе у трохи підсоленій воді. Дайте м'ясу охолонути і наріжте кубиками. Зваріть моркву та картоплю, наріжте кубиками.
Злийте воду з горошка та висипте його до курки, картоплі і моркви. Очистіть огірок і також наріжте кубиками, додавши до інших інгредієнтів. Дрібно порубайте зелену цибулю, наріжте варені яйця, додайте майонез, сіль і перець. Всі компоненти страви ретельно перемішайте.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт салату Цезар нашвидкоруч.