Існує безліч варіантів приготування глазурі для паски. Найпростіший рецепт – змішати білок, цукрову пудру та лимонний сік. Але якщо ви хочете отримати густу і пухнасту глазур, яка не прилипатиме і тріскатиметься, тоді візьміть за основу крем-сир.
Глазур для паски з крем-сиру
Інгредієнти:
- 300 г вершкового крем-сиру
- 105 мл вершків 30%
- 10 г желатину
- 55 мл води
- 100 -120 г цукрової пудри
Змішуємо крем-сир із половиною вершків, додаємо цукрову пудру і злегка збиваємо блендером.
Другу половину вершків нагріваємо та розчиняємо в них заздалегідь замочений желатин. Виливаємо цю суміш у крем-сир і збиваємо до однорідності.
Глазур для пасок готова. Прикрашати нею потрібно вже охолоджену випічку. Якщо глазур загусне, її можна трохи прогріти в мікрохвильовій печі, щоб вона стала більш рідкою і стікала по пасках. Або можна залишити густу консистенцію, і тоді верхівка пасочки буде прикрашена ще апетитніше.
Глазур для паски на основі згущеного молока
Ще один варіант глазурі, що не липне і не тріскається, складається зі згущеного молока. На 6 столових ложок згущеного молока, візьміть 4 ст. л. сухого молока та 2 ч.л. лимонного соку.
Змішайте усі інгредієнти до однорідної консистенції. Маса має бути досить густою. Змастіть готовою глазур'ю паски і залиште її підсихати на всю ніч.
Раніше повідомляли, як приготувати великодню випічку без вимішування тіста.