Today.ua

Як приготувати каву для підняття імунітету: розкрито секретний інгредієнт

Під час епідемії не варто відмовлятися від улюблених ласощів і сідати на лікувальну дієту. Щоб організм не відчував стрес, його необхідно годувати звичними стравами. Якщо ви любите каву, то в цілях підвищення імунітету додайте в напій куркуму.

Куркума - це яскраво-жовта спеція з рослини сімейства імбирних. Вона пахне як суміш апельсинової цедри і імбиру, і має землистий смак, трохи схожий на кардамон або корицю.

В аюрведичній і китайській медицині ця спеція використовується для лікування різних запалень, шкірних захворювань, ран, захворювань травної системи і печінки. Основні хімічні речовини, куркуміноіди, які містяться в куркумі, погано всмоктується в кров, тому з нею разом зазвичай вживають чорний перець. Він збільшує засвоєння куркуми в 200 разів.

Куркума знижує рівень поганого холестерину і очищає кров, прискорює обмін речовин, покращує травлення, підвищує стресостійкість, допомагає зберігати нормальний рівень цукру в крові. Також ця спеція підтримує втрату ваги: куркумін може позитивно впливати на схуднення.

Кава з куркумою і чорним перцем

Інгредієнти:

Заваріть каву у тому об'ємі і тим способом, як ви зазвичай робите. Додайте всі інші інгредієнти, крім меду (його корисні властивості втрачаються при високій температурі).

Якщо ви хочете приготувати латте, тоді збийте молоко з всипаною у нього куркумою, і додайте до порції еспресо золотисто-жовту піну.

Раніше повідомлялося, що чай і кава при коронавірусі та ГРВІ можуть бути небезпечними для організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ