Картопля на грилі - це чудовий варіант гарніру для м'ясних страв. Щоб приготувати пікантну закуску, вам знадобиться мінімум часу та невелика кількість інгредієнтів.
Приготування їжі на грилі рекомендоване багатьма дієтологами, адже такий метод робить їжу менш калорійною, ніж якщо її смажити у великій кількості олії.
На 4 порції картоплі на грилі вам знадобиться:
- картопля - 3 шт.;
- оливкова олія - 4 ст. л.;
- вершкове масло - 25 г;
- часник - 2 зубчика;
- розмарин - 1 ст. л.;
- петрушка - 1 ст. л.;
- чебрець - 1 ст. л.;
- сіль і перець - за смаком.
Як приготувати картоплю з часником на грилі
Спочатку треба закип'ятити воду у великій каструлі, покласти туди картоплю і варити протягом десяти хвилин. Потім злийте воду, обдайте картоплю холодною водою, простежте, щоб вся рідина стекла.
Популярні зараз
Українцям обмежили відпустки у воєнний період
“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву
Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО
Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом
Дочекайтесь, коли картопля охолоне, наріжте товстими шматочками, не знімаючи шкірку.
В невеликій каструлі змішайте рослинну олію і вершкове масло, додайте часник. Коли часник трохи підрум'яниться, зніміть каструлю з вогню.
Змішайте в ступці трави, сіль і перець.
Змастіть з усіх боків картоплю сумішшю з травами.
Смажте картоплю протягом 10-15 хвилин на грилі над розжареним вугіллям, змащуючи залишками суміші, поки картопля не стане м'якою. Перекладіть смажену картоплю з часником на підігріте блюдо і подавайте до столу.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт картоплі в горщиках по-домашньому.