Як приготувати картоплю на грилі з часником: простий рецепт пікантного гарніру

Автор: Оксана Житнюк

Картопля на грилі - це чудовий варіант гарніру для м'ясних страв. Щоб приготувати пікантну закуску, вам знадобиться мінімум часу та невелика кількість інгредієнтів.

Як приготувати картоплю на грилі з часником: простий рецепт пікантного гарніру - today.ua

Приготування їжі на грилі рекомендоване багатьма дієтологами, адже такий метод робить їжу менш калорійною, ніж якщо її смажити у великій кількості олії.

На 4 порції картоплі на грилі вам знадобиться:

  • картопля - 3 шт.;
  • оливкова олія - 4 ст. л.;
  • вершкове масло - 25 г;
  • часник - 2 зубчика;
  • розмарин - 1 ст. л.;
  • петрушка - 1 ст. л.;
  • чебрець - 1 ст. л.;
  • сіль і перець - за смаком.

Як приготувати картоплю з часником на грилі

Спочатку треба закип'ятити воду у великій каструлі, покласти туди картоплю і варити протягом десяти хвилин. Потім злийте воду, обдайте картоплю холодною водою, простежте, щоб вся рідина стекла.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Дочекайтесь, коли картопля охолоне, наріжте товстими шматочками, не знімаючи шкірку.

В невеликій каструлі змішайте рослинну олію і вершкове масло, додайте часник. Коли часник трохи підрум'яниться, зніміть каструлю з вогню.

Змішайте в ступці трави, сіль і перець.

Змастіть з усіх боків картоплю сумішшю з травами.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смажте картоплю протягом 10-15 хвилин на грилі над розжареним вугіллям, змащуючи залишками суміші, поки картопля не стане м'якою. Перекладіть смажену картоплю з часником на підігріте блюдо і подавайте до столу.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт картоплі в горщиках по-домашньому.