Today.ua

Як приготувати хачапурі з сиром та яйцем на сковороді: простий рецепт ситної страви на сніданок

Смачний та ароматний хачапурі із сиром можна приготувати прямо на сковороді, і процес не займе багато часу. Сир можна замінити на творог, а пікантності страві додасть яйце. Якщо ви звикли снідати ситно, тоді можете встати на 20 хвилин раніше і порадувати себе та близьких цією стравою.

Хачапурі з сиром та яйцем

Інгредієнти :

Готуємо тісто. Для цього розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Потім висипаємо в глибоку миску 220 г сиру, борошно, розпушувач, сіль, яєчні білки та 50 г натертого на дрібній тертці твердого сиру. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції руками.

Розділяємо тісто на дві частини, з кожної формуємо два човники з невеликими отворами посередині.

Розігріваємо сковороду та викладаємо човники на неї. Обсмажуємо хачапурі спочатку з одного боку під кришкою, потім перевертаємо на іншу за допомогою силіконової лопатки.

Для начинки потрібно змішати 30 г сиру та 50 г натертого твердого сиру.

В отвір посередині хачапурі викладаємо начинку, потім робимо невелике заглиблення і акуратно викладаємо в центр жовток. Накриваємо кришкою і тримаємо хачапурі з сиром і яйцем ще 3-4 хвилини, або поки жовток буде рідким.

Подаємо хачапурі до столу у теплому вигляді. Відламуємо краї та вмокаємо в рідку начинку посередині.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ледачі сирники на сніданок за 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ