Today.ua

Як приготувати хачапурі вдома: покроковий рецепт

Під час карантину українці не мають можливості відвідувати кафе та ресторани, щоб скуштувати незвичні для нашого столу страви. Але ми пропонуємо влаштувати справжню грузинську кухню у себе вдома. Візьміть собі "на озброєння" рецепт хачапурі по-аджарськи - ця страва дуже просто готується, та її точно оцінять ваші рідні!

Для приготування хачапурі Вам знадобляться наступні інгредієнти:

Як приготувати хачапурі по-аджарськи вдома: покроковий рецепт

1. Дріжджі треба розчинити в ледь теплій воді. Змішайте окремо просіяне борошно, цукор та сіль. Додайте цю суміш у рідину. Влийте оливкову олію і починайте замішувати тісто. Вимішувати його треба до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Залиште тісто "відпочити" на 40 хвилин.

2. Розкатайте тісто у великий овал, в середину насипте сир - по половині кожного виду. Загорніть краї таким чином, щоб вийшов "човник". Всередину додайте залишки сиру.

3. Духовку розігрійте до 180 градусів та випікайте хачапурі протягом 15 хвилин.

4. Ретельно помийте яйце, білок відокремте від жовтка. В хачапурі покладіть жовток і шматочок вершкового масла. Їсти хачапурі треба відразу після приготування.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати картоплю в "рукаві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ