Today.ua

Як приготувати французьку картоплю в молоці: покроковий рецепт

Картопля - один з найпопулярніших продуктів в Україні, адже він доступний, поживний, і з ним можна приготувати безліч різноманітних страв. Картоплю можна смажити, варити, тушкувати з овочами, запікати, робити пюре і т.д. Сьогодні ми розповімо цікавий рецепт французької картоплі в молоці. Це дуже ніжна і смачна страва, яка точно буде до смаку вашим гостям.

Французька картопля в молоці - ідеальний варіант, коли треба накрити на стіл, а часу залишається обмаль.

Вам знадобиться:

Всі продукти помийте, почистіть картоплю та наріжте її невеликими кружечками.

В каструлю налийте молоко і не відходьте від нього, поки воно не закипить.

Заздалегідь нарізаний маленькими шматочками сир і часник додайте в молоко. Пару хвилин помішуйте і додавайте картоплю. Молочна суміш повинна повністю покрити картоплю. Все це слід варити протягом 10 хвилин.

Потім в підготовлену форму, де ви будете запікати, викладайте картоплю, додайте сіль, перець, а потім залийте все молоком, в якому варилась картопля. Зверху висипте натертий сир і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.

Готову страву посипте зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт приготування запеченої картоплі з салом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ