Картопля - один з найпопулярніших продуктів в Україні, адже він доступний, поживний, і з ним можна приготувати безліч різноманітних страв. Картоплю можна смажити, варити, тушкувати з овочами, запікати, робити пюре і т.д. Сьогодні ми розповімо цікавий рецепт французької картоплі в молоці. Це дуже ніжна і смачна страва, яка точно буде до смаку вашим гостям.
Французька картопля в молоці - ідеальний варіант, коли треба накрити на стіл, а часу залишається обмаль.
Вам знадобиться:
- картопля - 8 шт.;
- молоко будь-якої жирності - 1,5 л;
- твердий сир - 250 г;
- часник - 3 зубчики;
- зелень.
Всі продукти помийте, почистіть картоплю та наріжте її невеликими кружечками.
В каструлю налийте молоко і не відходьте від нього, поки воно не закипить.
Заздалегідь нарізаний маленькими шматочками сир і часник додайте в молоко. Пару хвилин помішуйте і додавайте картоплю. Молочна суміш повинна повністю покрити картоплю. Все це слід варити протягом 10 хвилин.
Потім в підготовлену форму, де ви будете запікати, викладайте картоплю, додайте сіль, перець, а потім залийте все молоком, в якому варилась картопля. Зверху висипте натертий сир і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.
Готову страву посипте зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт приготування запеченої картоплі з салом.