Today.ua

Як продовжити термін служби двірників автомобіля: названо три перевірених способи

Восени багато автомобілістів помічають, що щітки склоочисників (двірники) чомусь перестають зчищати бруд з лобового скла автомобіля, а тільки розмазують його. В такому випадку не обов'язково міняти старі двірники" на нові, адже існують перевірені способи, як можна продовжити їх термін придатності.

Гальмівна рідина

Досвідчені водії знають, що щітки склоочисників можна протерти тканиною, змоченою в гальмівній рідині. Це допоможе продовжити термін їх експлуатації. Не забудьте потім протерти двірники чистою ганчіркою.

Соляний розчин

Для того, щоб гума двірників стала еластичною, її потрібно прокип'ятити в соляному розчині. Процес кип'ятіння повинен тривати не менше двох-трьох годин. При цьому соляний розчин не повинен бути дуже міцним.

Нова пружина

Трапляється, що двірники починають гірше працювати через ослаблу пружину на повідку очисника. У такому випадку купіть нову, а стару викиньте.

Також не рекомендується використовувати двірники для протирання засохлого бруду (для цього є волога ганчірка), не можна віддирати примерзлі двірники (спочатку полийте їх теплою водою).

Крім того, пам'ятайте, що навіть найменша тріщина на лобовому склі – страшний ворог щіток склоочисників.

Раніше повідомлялося, як можна визначити реальний пробіг свого автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ