Today.ua

Як правильно заряджати новий смартфон, щоб не нашкодити батареї

Після покупки смартфона його спочатку потрібно зарядити. Здається, нічого складного, але важливо зробити це правильно, щоб згодом батарея довше тримала заряд. Сучасні пристрої через високу продуктивність і так досить швидко втрачають потенціал батареї, тому відпочатку потрібно правильно підходити до цього процесу.

Старі телефони потрібно було прогнати до 100%, потім повністю розрядити і знову зарядити на повну. З новими пристроями робити це не потрібно, так ви тільки зашкодите акумулятору.

Раніше в мобільних пристроях стояли нікель-метал-гідридні акумулятори, які не могли працювати на повну ємність, доки смартфон не пройде кілька циклів повного розряду-заряду. Але вже понад десять років практично всі телефони працюють на літієвих акумуляторах. Якщо їх перезаряджати (залишати в мережі при 100% заряді), це негативно впливатиме на АКБ. Надалі потрібно дотримуватись простих правил зарядки смартфона, і тоді він як мінімум пару років не буде швидко розряджатися. При необхідності можна придбати батарею підвищеної потужності та замінити на неї стандартну батарею.

Важливо не заряджати смартфон на сонці, і так само не переохолоджувати пристрій. Уникайте зарядки в машині через ноутбук і "нерідні" зарядки. Все це негативно впливає на швидкість зарядки та стан акумулятора.

Раніше повідомлялося, коли смартфон не потрібно заряджати навіть якщо акумулятор сів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ