Як правильно варити гречку: цінні поради, щоб каша стала максимально корисною

Автор: Оксана Житнюк

Гречка вважається однією з найкорисніших круп, але важливо вміти правильно готувати її - тоді така каша принесе організму максимум користі. В гречці міститься цілий комплекс корисних речовин, тому ця крупа прекрасно підходить для дієтичного та дитячого харчування.

Як правильно варити гречку: цінні поради, щоб каша стала максимально корисною - today.ua

Зокрема, гречка збагачена поліненасиченими жирами, завдяки чому вживання гречки сприяє нормалізації ваги. Також у крупі є флавоноїди, вона має невисокий глікемічний індекс, містить фолієву кислоту, йод, фосфор, залізо, вітаміни PP і вітаміни групи В.

Для того, щоб гречка зберігала свої корисні властивості, необхідно її правильно готувати. Найпростіший спосіб приготування гречки - на воді. Така каша може бути як гарніром, так і самостійною стравою, якщо ви додасте в неї, наприклад, гриби.

Перед приготуванням з гречаної крупи необхідно вибрати камінчики, сміття і неочищені зерна - простіше кажучи, ретельно перебрати крупу.
Також її необхідно мити. Робити це треба холодною водою і декілька разів. Варять гречку в чистій питній воді, початково вона повинна бути холодною. На один стакан гречки беріть дві склянки води.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Ще один важливий момент: при приготуванні гречаної каші сіль додавайте на початку приготування.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Після кипіння варіть кашу на мінімальному вогні 20-25 хвилин. Коли вона буде готова, вся вода википить з каструлі.

Нагадаємо, раніше було названо найкориснішу кашу для зміцнення імунітету під час карантину.