Кава - надзвичайно популярний напій, з якого починається ранок багатьох людей у всьому світі. Однак не всі знають, що від рецепту приготування кави залежить те, буде цей напій корисним чи шкідливим.
Так, європейські вчені протягом 20 років проводили унікальне дослідження, в якому брали участь понад 500 тисяч добровольців віком від 20 до 80 років. Учасники дослідження регулярно вживали кавові напої, які для них готували різними способами. Вчені уважно спостерігали за їхнім станом здоров'я і самопочуттям. При цьому також враховувались звички і спосіб життя людей. Результати дослідження дозволили зробити висновок щодо найбільш корисного та найбільш шкідливого способів приготування кави.
Найбільш корисний спосіб
Найбільш корисним напоєм виявилась фільтр-кава - напій, який готується шляхом протоку води через кавову масу. За словами вчених, помірне вживання такої кави не тільки не шкодить організму, але і є корисним для нього. При регулярному вживанні фільтр-кави знижується небезпека виникнення захворювань серця, а антиоксиданти чудово зміцнюють організм.
Найбільш шкідливий спосіб
Нефільтрований напій вчені назвали найбільш шкідливим для організму. В процесі приготування такого напою гуща кави на довгий час залишається у воді. На думку вчених, такий напій негативно впливає на рівень холестерину. Лате і капучино вчені теж віднесли до шкідливих кавових напоїв.
Нагадаємо, раніше вчені назвали 5 причин регулярно пити чорну каву.