Today.ua

Як будуть платити пенсії в 2020 році: хто отримає надбавки в найближчі місяці

З наступного року для отримання пенсії в 60 років українцям необхідно буде мати мінімум 27 років стажу. Ті, у кого буде від 17 до 27 років стажу, зможуть вийти на заслужений відпочинок у 63 роки. А ті, у кого менше 15 років стажу, і зовсім не зможуть вийти на пенсію. При цьому, відповідно до законодавства України, частина українців, незалежно від стажу роботи, мають право на надбавки при виході на пенсію.

До цієї категорії відносяться працівники, що мають досягнення перед державою в науці, культурі, освіті, охороні здоров'я, спорті, а також сюди відносяться багатодітні матері та депутати.

Право на додаткові виплати мають:

Згідно з держбюджетом на наступний рік, мінімальна пенсія у 2020 році має зрости з 1638 грн до 1769 грн. Систему накопичувальних пенсій, згідно з якою українців зобов'яжуть відкривати рахунки в недержавних пенсійних фондах і самостійно накопичувати собі на пенсію, на даний момент уряд відтермінував.

Раніше повідомлялося, що українці отримали доступ до електронних сервісів ПФУ в онлайн-форматі через мобільний додаток "Пенсійний фонд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ