Today.ua

Як перевірити творог на натуральність у домашніх умовах: прості способи

Творог - корисний продукт, якщо він натуральний. Однак у наш час все складніше довіряти виробникам молочних продуктів, оскільки вони нерідко домішують до того ж творогу рослинний жир, крохмаль та інші добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду. Визначити, чи натуральний перед вами творог, чи фальсифікат, можна в домашніх умовах.

При покупці творогу насамперед звертайте увагу на етикетку. Крім дати виготовлення та терміну придатності, там має бути зазначений склад. До складу сиру обов'язково мають входити молоко, закваска, сичужний фермент. Також виробники можуть зазначати, що є харчовий хлористий кальцій.

Натуральний творог має бути білого або кремового кольору. Усі крупинки мають бути однорідні, приблизно одного розміру. В упаковці знежиреного продукту може бути трохи сироватки.

Якщо творог не має запаху або він ледве пахне молоком - то до нього додали сухе молоко. На смак якісний творог зазвичай без кислинки та гіркуватості.

Перевірити якість творогу в домашніх умовах можна за допомогою йоду. Капніть краплю йоду на продукт і зачекайте кілька хвилин. Якщо творог забарвився у колір йоду – він якісний. Якщо він посинів – там є крохмаль, соя, вода чи вапно.

Якщо хочете ще раз переконатися у якості творогу, тоді розігрійте ложку творогу на сковороді і поспостерігайте. Якщо продукт згортається і з нього виходить сироватка – він натуральний. Якщо плавиться – у складі продукту є пальмова олія.

Індикатор натуральності творогу- це коли ви залишите його на тарілці, не накриваючи і творог скисне, значить він натуральний. Продукт із добавками почне жовтіти, але киснути не стане. Іноді ненатуральний творог може бути рожевого відтінку. Такий продукт їсти не можна.

Раніше повідомлялося, що в Україні може припинитись виробництво молокопродуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ