Today.ua

Як кішки лікують хвороби і знімають стрес: унікальні факти

Кішки це не тільки наші пухнасті друзі, але і найкращі терапевти. Ніхто як вони не допомагає врятуватися від депресії та тривожних думок. А є породи, які відмінно знімають головні спазми, лікують серце, шлунок, суглоби. Головне, любити свого улюбленця, і він обов'язкого про вас попіклується у потрібний момент.

Довгошерсті кішки – сибірські, ангорські та перські – чудові невропатологи, які допоможуть впоратися з депресією і безсонням. Захворювання травної системи і нирок - це парафія короткошерстих котів. Сіамські кішки – фахівці з лікування простудних захворювань, а кішки з густою плюшевою шерстю, наприклад британці, допомагають при серцевих захворюваннях.

Терапевтична спеціалізація цих тварин залежить і від статі. Кішки краще лікують нервові хвороби, а коти допомагають впоратися з радикулітом і хворобами суглобів. Під час лікування кішки вбирають в себе негативну енергію людини і переробляють її без будь-якої шкоди для свого організму.

Вченими доведено, що котяче муркотання сприяє підвищенню імунітету і прискорює процес зцілення. Під впливом звукових коливань котячої "мелодії" значно збільшується щільність кісток, а зрощення переломів прискорюється в рази. За ефективністю впливу на людський організм коти багато в чому перевершують ліки. Особливо це ефективно в боротьбі з депресіями і стресами.

Власники кішок, як правило, рідше страждають від підвищеного артеріального тиску, а діти, що ростуть поруч з котами, відрізняються міцним імунітетом, здоровою психікою і більшою мірою відповідальності, ніж їх однолітки, у яких немає домашніх тварин.

За словами американських вчених, кішки насичують повітря негативними іонами, які також корисні для здоров'я людини.

Раніше повідомлялося, як бездомна собака врятувала від загибелі на морозі чотирьох покинутих кошенят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ