Шарлотка з яблуками багатьом вже набридла, а ось яблучний "Наполеон" напевно куштували не всі. Ця випічка не складна в приготуванні, зате неймовірно смачна. Пиріг просочується ніжним ванільним кремом, а яблука нарізаються тонкими скибочками і варяться у цукровому сиропі. Встояти від такого десерту буде важко.
Рецепт яблучного "Наполеона"
Інгредієнти:
- сметана (20%) – 200 г;
- жовтки –2 штуки;
- оцет – 1 ст. л.
- борошно – 800 г;
- маргарину – 2 упаковки по 250 г;
- очищені яблука – 700 г;
- вода – 400 мл;
- цукор – 100 г;
- молоко – 100 мл;
- кукурудзяний крохмаль – 100 г;
- цукор – 350 г;
- яйця – 4 штуки;
- ваніль – 2 ч. л.
- молоко - 650 мл
- вершкове масло - 40 г;
- жирні вершки – 250 мл;
- цукрова пудра – 2 ст. л.
Готуємо спочатку коржі. Для цього змішуємо жирну сметану з жовтками та оцтом.
У глибоку миску просійте борошно і натріть туди на тертці холодний маргарин. Перетріть маргарин з борошном у крихту.
Зробіть по центру крихти виїмку і влийте туди сметану, змішану з жовтками та оцтом. Замісити тісто руками. Зберіть його в плескату кулю і покладіть у пакет. Поставте у холодильник на 8 годин.
Дістаньте тісто та розріжте на 8 рівних частин. Посипайте поверхню борошном і розкотіть коржик, виріжте.
Випікайте кожен корж, попередньо проколивши вилкою.
Випікайте протягом 10-20 хвилин|мінути| в духовці при температурі 180 градусів.
Наріжте очищені яблука тонкими скибочками.
Приготуйте сироп із води та цукру. Додайте нарізані яблука в сироп і відваріть до м'якості (2-3 хвилини).
Для вершкового крему збийте вершки з кукурудзяним крохмалем. В окремому посуді збийте цукор, яйця та ваніль. Додаємо 650 мл молока та ставимо на маленький вогонь. Коли маса закипить, тонким струмочком вводимо вершки збиті з крохмалем. Постійно перемішуємо вінчиком і чекаємо, поки крем загусне. Знімаємо крем з вогню та додаємо ще 40 г м'якого вершкового масла. Ще раз добре перемішуємо. Накриваємо каструлю з кремом харчовою плівкою та охолоджуємо до кімнатної температури.
Коли коржі, начинка та крем готові, викладаємо перший корж, зверху – крем, потім шар яблук. І так викладіть всі коржі, трохи притискаючи кожен. Залишіть кілька ложок крему, щоб змастити боки "Наполеона" та верхній корж.
Залишає торт постояти годину, а потім ставимо в холодильник на 10 годин, щоб коржі добре просочилися.
Приємного чаювання!
Раніше повідомлялося, як приготувати яблучний пиріг із шоколадом на листковому тесті.