Today.ua

Яблучний пиріг по-англійськи: традиційний рецепт випічки, яка довго не черствіє

Сезон випічки з яблуками ще не завершився, тому якщо ви ще не готували традиційну яблучну випічку, яку люблять в Англії, то є з чим експериментувати. Йдеться про пиріг, родом із графства Корнуолл. В його основі лежить пісочне тісто та багато яблук.

Яблучний пиріг по-англійськи

Інгредієнти:

Для початку потрібно розтерти цукор з м'яким вершковим маслом. Потім додайте ванільний цукор і ще раз добре перемішайте.

Яєчні білки відокремте від жовтків і відправте на якийсь час у холодильник. Жовтки потрібно додати у масляну суміш.

Потім до олії та жовтків додайте сметану, все добре перемішайте міксером.

Всипте просіяне борошно і розпушувач, ще раз перемішайте.

Вийміть білки з холодильника і збийте їх до стійкої піни, введіть в тісто, акуратно помішуючи лопаткою.

Тісто викладіть у форму, змащену вершковим маслом.

На тісто зверху тепер викладаємо нарізані очищені від шкурок яблучні часточки, присипаючи зверху коричневим цукром.

Ставимо яблучний пиріг у духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 С і запікаємо до готовності. Готовність випічки можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Приємного апетиту та чаювання!

Раніше повідомлялося, як приготувати карамельну шарлотку з апетитною скоринкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ