Сезон випічки з яблуками ще не завершився, тому якщо ви ще не готували традиційну яблучну випічку, яку люблять в Англії, то є з чим експериментувати. Йдеться про пиріг, родом із графства Корнуолл. В його основі лежить пісочне тісто та багато яблук.
Яблучний пиріг по-англійськи
Інгредієнти:
- Яблука - 4 шт.
- Вершкове масло - 200 г
- Сметана - 100 г
- Яйця - 3 шт.
- Пшеничне борошно - 250 г
- Цукор - 150 г
- Ванільний цукор - 10 г
- Розпушувач - 10 г
- Коричневий цукор – 3 ст.л.
Для початку потрібно розтерти цукор з м'яким вершковим маслом. Потім додайте ванільний цукор і ще раз добре перемішайте.
Яєчні білки відокремте від жовтків і відправте на якийсь час у холодильник. Жовтки потрібно додати у масляну суміш.
Потім до олії та жовтків додайте сметану, все добре перемішайте міксером.
Всипте просіяне борошно і розпушувач, ще раз перемішайте.
Вийміть білки з холодильника і збийте їх до стійкої піни, введіть в тісто, акуратно помішуючи лопаткою.
Тісто викладіть у форму, змащену вершковим маслом.
На тісто зверху тепер викладаємо нарізані очищені від шкурок яблучні часточки, присипаючи зверху коричневим цукром.
Ставимо яблучний пиріг у духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 С і запікаємо до готовності. Готовність випічки можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Приємного апетиту та чаювання!
Раніше повідомлялося, як приготувати карамельну шарлотку з апетитною скоринкою.