Today.ua

Яблучні мафіни: швидкий рецепт ароматної випічки на сніданок

Сезон випічки з яблук продовжується. Якщо ви звикли снідати випічкою з кавою чи чаєм, тоді ідеальний варіант ранкового десерту – це яблучні мафіни. Готуються вони швидко. Увечері можна спекти такі мафіни для всієї родини, і вранці на вас вже чекатиме на кухні ароматний сніданок.

Для приготування мафінів вам знадобиться 10-12 формочок. Можна використовувати як силіконові багаторазові, так і одноразові паперові формочки.

Яблучні мафіни

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • борошно - 250 г
  • вершкове масло - 125 г
  • молоко - 150 мл
  • яблука – 3 шт.
  • світло-коричневий цукор – 125 г
  • розпушувач – 1,5 ч. л. або одну ложку з гіркою
  • сода – 0,5 ч. л.
  • кориця – 0,5 ч. л.
  • суміш спецій для випікання – 0,5 ч. л.

Яблука почистіть та натріть на тертці.

Яйця збийте вінчиком.

Борошно просійте, додайте соду, корицю, розпушувач та суміш спецій до борошна. Перемішайте сухі інгредієнти, потім розтопіть масло із цукром. Вмішайте молоко в олію та цукор, потім додайте яйця. Змішайте вологі інгредієнти з сухими. Додайте яблука.

Розігрійте духовку до 180 °C. Застеліть формочки для маффінів паперовими вкладками і змастіть тонким шаром масла.

Залийте форми тістом. Врахуйте, що яблучні мафіни піднімаються не так сильно, як звичайні, тому форми повинні бути наповнені майже до верху.

Випікайте яблучні мафіни в розігрітій духовці 25-30 хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати яєчний рулет із шинкою на сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ