Сезон випічки з яблук продовжується. Якщо ви звикли снідати випічкою з кавою чи чаєм, тоді ідеальний варіант ранкового десерту – це яблучні мафіни. Готуються вони швидко. Увечері можна спекти такі мафіни для всієї родини, і вранці на вас вже чекатиме на кухні ароматний сніданок.
Для приготування мафінів вам знадобиться 10-12 формочок. Можна використовувати як силіконові багаторазові, так і одноразові паперові формочки.
Яблучні мафіни
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- борошно - 250 г
- вершкове масло - 125 г
- молоко - 150 мл
- яблука – 3 шт.
- світло-коричневий цукор – 125 г
- розпушувач – 1,5 ч. л. або одну ложку з гіркою
- сода – 0,5 ч. л.
- кориця – 0,5 ч. л.
- суміш спецій для випікання – 0,5 ч. л.
Яблука почистіть та натріть на тертці.
Яйця збийте вінчиком.
Борошно просійте, додайте соду, корицю, розпушувач та суміш спецій до борошна. Перемішайте сухі інгредієнти, потім розтопіть масло із цукром. Вмішайте молоко в олію та цукор, потім додайте яйця. Змішайте вологі інгредієнти з сухими. Додайте яблука.
Розігрійте духовку до 180 °C. Застеліть формочки для маффінів паперовими вкладками і змастіть тонким шаром масла.
Залийте форми тістом. Врахуйте, що яблучні мафіни піднімаються не так сильно, як звичайні, тому форми повинні бути наповнені майже до верху.
Випікайте яблучні мафіни в розігрітій духовці 25-30 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати яєчний рулет із шинкою на сніданок.