Сезон випічки з яблук продовжується. Якщо ви звикли снідати випічкою з кавою чи чаєм, тоді ідеальний варіант ранкового десерту – це яблучні мафіни. Готуються вони швидко. Увечері можна спекти такі мафіни для всієї родини, і вранці на вас вже чекатиме на кухні ароматний сніданок.
Для приготування мафінів вам знадобиться 10-12 формочок. Можна використовувати як силіконові багаторазові, так і одноразові паперові формочки.
Яблучні мафіни
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- борошно - 250 г
- вершкове масло - 125 г
- молоко - 150 мл
- яблука – 3 шт.
- світло-коричневий цукор – 125 г
- розпушувач – 1,5 ч. л. або одну ложку з гіркою
- сода – 0,5 ч. л.
- кориця – 0,5 ч. л.
- суміш спецій для випікання – 0,5 ч. л.
Популярні зараз
Євро незабаром замінить долар: заява Національного банку України
Глава МЗС повідомив, коли F-16 з'являться в українському небі
Названо категорії чоловіків, які можуть залишити країну в умовах мобілізації
Українські банки масово блокують карти клієнтів: названо причини
Яблука почистіть та натріть на тертці.
Яйця збийте вінчиком.
Борошно просійте, додайте соду, корицю, розпушувач та суміш спецій до борошна. Перемішайте сухі інгредієнти, потім розтопіть масло із цукром. Вмішайте молоко в олію та цукор, потім додайте яйця. Змішайте вологі інгредієнти з сухими. Додайте яблука.
Розігрійте духовку до 180 °C. Застеліть формочки для маффінів паперовими вкладками і змастіть тонким шаром масла.
Залийте форми тістом. Врахуйте, що яблучні мафіни піднімаються не так сильно, як звичайні, тому форми повинні бути наповнені майже до верху.
Випікайте яблучні мафіни в розігрітій духовці 25-30 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати яєчний рулет із шинкою на сніданок.