Today.ua

“Я нікому ні копійки не заплатив“: Зеленський заперечує використання лобістів у США

Президент Володимир Зеленський заперечує, що між першим і другим туром президентських виборів в Україні користувався послугами американських лобістів. Про це він заявив журналістам у Трускавці, куди він приїжджав на вихідних з робочою поїздкою.

"Я ніколи ніким не користувався. Мені не потрібно лобі, ви це прекрасно знаєте, яка довіра до мене у людей. Я ніколи не зустрічався ні з одним лобістом, ні з одним посередником, нікого про це не просив", — сказав Зеленський.

На уточнююче запитання, чи не міг хтось інший діяти в його інтересах у США, Зеленський сказав:

"Я не знаю, напевно, вони там брехню не пишуть — хтось може. Я цього не робив, мені це не потрібно, я нікому ні копійки не заплатив".

Як відомо, лобістська компанія Signal Consulting Group, LLC опублікувала в липні звіт про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні в період між 3 квітня та 21 травня 2019. Згідно зі звітом, поданим у Міністерство юстиції США, компанія отримала за свої послуги гонорар $60 000 і відшкодування витрат $9371.

За документами, американські лобісти, починаючи з 3 квітня до 21 травня 2019 року, коли були закриті контракти, займалися організацією зустрічей представників Зеленського у Вашингтоні. Для цього вони контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Державним департаментом, CNN і The Washington Post тощо.

Раніше повідомлялося, що під час свого візиту в Трускавець Володимир Зеленський пригрозив депутатам "Слуги народу" серйозною розмовою у випадку поганого виконання посадових обов'язків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ