Today.ua

Виступ Порошенка в Генасамблеї ООН ( живий блог)

В Нью-Йорку вчора, 25 вересня, розпочалася 73 сесія Генасамблеї ООН, на якій побувала українська делегація, яку очолив Петро Порошенко.

Так, сьогодні, 26 вересня, Президент України виступив на сесії, під час якої передав Генеральному секретареві ООН ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією. Варто відзначити, що українська нота буде розповсюджена як офіційний документ Генасамблеї і Ради Безпеки ООН.

Окрім цього глава України Петро Порошенко побував на зустрічі з представниками Світового єврейського конгресу, під час якої обговорив питання пов'язані з антисемітизмом, українсько-єврейськими відносинами, а також безпекою українсько-єврейської спільноти.

Після цього Порошенко зустрівся з спецпредставником США з питань України Курта Волкером, де обговорив головну проблему України – російську агресію на Донбасі та порушення Мінських домовленостей.

Під час зустрічі Волкер відзначив, що для України настав час довгоочікуваного миру.

Окрім цього Порошенко зустрівся з президентом Європейської ради Дональдом Туском з яким вони обговорили не лише порушення Мінських домовленостей, а й застосування санкцій проти РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ