Today.ua

Винищувачі НАТО перехопили 4 військових літака РФ

Німецькі винищувачі в рамках місії повітряної поліції НАТО перехопили чотири російських військових літака понад водами Балтійського моря. Про це повідомляється на сайті Об’єднаного повітряного командування НАТО.

Зазначається, що 21 листопада німецькі літаки тричі піднімалися з естонської авіабази Емарі, де вони дислокуються під час участі у місії НАТО.

Перший випадок стався близько 8:30 ранку, коли радари НАТО зафіксували сигнал літака, що прямував з Калінінграда (РФ) біля узбережжя Литви. Оскільки літак не надав план польоту, два винищувачі піднялися в небо і через годину провели візуальну ідентифікацію російського транспортного літака Ан-26.

Другий виліт стався приблизно о 10:30. Винищувачі Eurofighter піднялися для супроводження російського винищувача МіГ-29, що летів поблизу повітряного простору НАТО.

Пізніше, в той самий день, радіолокатори союзників зафіксували ще два літальних апарати, які прямували з території континентальної Росії. Винищувачі НАТО візуально ідентифікували два російських транспортних літака Іл-76, які також не надали план польотів.

"Після зустрічі в небі з винищувачами НАТО російські літаки продовжили свій політ до Калінінграда. Всі російські літаки перебували у міжнародному повітряному просторі. Проведене НАТО перехоплення було рутинним і запобіжним заходом", - зазначили в НАТО.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроект №9037 щодо курсу України на набуття членства в ЄС та НАТО, який напередодні схвалив Конституційний суд країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ