Today.ua

Всі нерви вимотають: ТОП-3 породи собак, які зовсім не слухаються господарів

Деякі собаки приносять своїм господарям чимало клопоту, і щоб впоратися з ними потрібно мати витримку і терпіння. Певні породи собак вимагають до себе підвищеної уваги і про це потрібно знати, перш ніж заводити такого вихованця. Представляємо до вашої уваги ТОП-3 породи собак, які можуть вимотати вам всі нерви, якщо щось буде відбуватися не за їх сценарієм.

Акіта-іну

Ця порода не відрізняється поступливим характером і слухаються господаря ці собаки вкрай рідко. Акіта-іну самі вирішують, коли і як їм що робити. Вони вважають себе господарями в будинку і хочуть, щоб усі підлаштовувалися під них, а не навпаки. Представники цієї породи відомі маніпулятори. Вони можуть влаштовувати істерики і вередувати за незрозумілим приводу. Ці тварини потребують постійної уваги до себе і можуть почати робити шкоду, якщо їх надовго залишать одних. Акіта-іну необхідно займатися і регулярно дресирувати. Також ретельно стежте за здоров'ям собаки.

Пудель

Пудель не такий милий песик, як здається на перший погляд. Ця собака може створювати за день безліч проблем і до того ж порода дуже хвороблива. Вихованці страждають на отит і проблеми з очима. У пуделів може бути заворот повік, подвійні вії, атрофія сітківки, катаракта. Особливо уважно потрібно стежити за харчуванням собаки. Через неправильне годування у неї може з'явитися зубний камінь, а також почнуть випадати ікла. Пуделі горді і примхливі, але серед представників цієї породи є дуже життєрадісні і добрі особини. Тому вам може повезти і ваш пудель стане для вас хорошим другом і не буде так часто мотати нерви.

Хаскі

Собаки цієї породи дуже активні. Залишившись на самоті, вони можуть "рознести" пів квартири. Причому якщо хаскі добре виспиться вдень, то вночі собака може почати "розважатися" і вам буде не до сну. Ці тварини можуть бути досить егоїстичними і гучними. Не дивуйтеся, якщо, наприклад, хаскі почне голосно вити прямо в квартирі. Подбайте про тривалі прогулянки і регулярні тренування свого пса, інакше спокійне життя вам буде тільки снитися.

Раніше повідомлялося, які породи собак офіційно заборонені в Україні для розведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ