Today.ua

“Використовують, як Жириновського“: в РНБО розповіли, навіщо Зеленському потрібен Сивохо

Сергій Сивохо, якого призначили радником секретаря Ради національної безпеки і оборони, що викликало шквал негативних настроїв в українському суспільстві, насправді потрібен президентові України Володимиру Зеленському задля "запуску через нього певних меседжів". Про це розповів генерал Збройних сил України, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос в інтерв’ю українському інтернет-виданню.

Генерал Кривонос, якого було призначено на посаду секретаря Ради нацбезпеки в березні 2019 року, заявив, що не бачив Сергія Сивохо в РНБО жодного разу.

"В моєму розумінні Сивохо – це каталізатор реакції суспільства на певні дражливі проблеми. Його використовують, як Жириновського – запускають через нього певні меседжі, відслідковуючи подальшу реакцію суспільства. Він же просто радник. З нього ж спитати нічого", - сказав він.

На думку генерала, українська влада використовує Сивохо, щоб відслідковувати негативну реакцію суспільства на ті чи інші дії та заяви.

"На його меседжах перевіряється ставлення суспільства до певних ініціатив і, якщо реакція суспільства негативна, то це питання або знімається, або змінюється конфігурація цих питань", - наголосив Кривонос.

Нагадаємо, Сергій Сивохо став радником секретаря РНБО в жовтні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ