Today.ua

Вибори в Раду: поліцію переводять в посилений режим

З 15 по 28 липня підрозділи Національної поліції нестимуть службу у посиленому режимі, що пов’язано із проведенням позачергових виборів до Верховної Ради України. Про це повідомив голова Нацполіції України Сергій Князєв, передає прес-служба МВД.

Зазначається, що планується залучити 70 тисяч поліцейських для забезпечення правопорядку.

За словами Князєва, "починаючи з 15 по 28 липня особовий склад Нацполіції буде переведений на посилений варіант несення служби".

Також будуть залучені курсанти та працівники вишів системи МВС.

Крім того, поліцейські знову пройдуть навчання з представниками організації ОПОРА, крім того будуть проведені трьохденні учбові збори в усіх областях.

В.о. командувача Нацгвардії Микола Балан зазначив, що для участі в несенні служби під час охорони громадського порядку планується залучити понад 13,5 тис. військовослужбовців.

Також відомо, що ДПСУ розпочала підготовку до позачергових парламентських виборів.

"Серед пріоритетів - якісний прикордонний контроль, пропуск спостерігачів та журналістів, які прибувають в Україну для висвітлення виборів. Особлива увага приділяється безпековій складовій: попередження в’їзду осіб категорії ризиків, недопущення переміщення зброї та засобів терору, а також уникнення провокацій на кордоні", - розповів перший заступник голови Держприкордонслужби Юрій Гресько.

Як відомо, позачергові вибори до Верховної Ради заплановано на 21 липня 2019 року. ЦВК затвердила розподіл 1,9 млрд гривень, передбачених державним бюджетом України на підготовку та проведення виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ