Today.ua

Всім українцям перерахують зарплати: що сталося

Команда Володимира Зеленського заговорила про можливе скасування військового збору. У випадку, якщо це відбудеться, в кишенях українців щороку буде залишатися близько 20 млрд гривень. Глава Офісу президента Андрій Богдан уточнив, що військовий збір з доходів знімуть тільки в тому випадку, якщо буде продовжуватися зростання української економіки. За словами Андрія Богдана, в результаті середня зарплата в Україні може збільшитися приблизно на 150 гривень. Тим часом у Кабміні прогнозують, що в 2020 році середня заробітна плата буде на рівні 12,5 тисячі гривень. У Мінфіні запевнили, що проект Держбюджету на 2020 рік буде представлений вчасно (до 15 вересня). Очікується черговий перерахунок соціальних стандартів: підвищення мінімальної зарплати і пенсії.

За даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у липні 2019 року склала 10 971 грн. Вона збільшилася в порівнянні з липнем минулого року на 19,6%.

Раніше глава Національного агентства з питань держслужби Костянтин Ващенко заявив, що державним службовцям в Україні мають намір підвищити зарплату на 30 відсотків. Він також зазначив, що мінімальний посадовий оклад держслужбовця повинен дорівнювати трьом прожитковим мінімумам.

Нагадаємо, народні депутати можуть додати до свого офіційного матеріального забезпечення декілька пунктів, які значно збільшать розмір окладу, який без урахування податків становить 19 210 гривень.

Today.ua також писав, що олігарх Ігор Коломойський висловив сумніви стосовно того, що жінкам-нардепам вистачить зарплати в розмірі 30 тисяч гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ