Today.ua

Всіх пенсіонерів перевірять: Рада прийняла закон про верифікацію виплат

Верховна Рада прийняла закон про верифікацію пенсій та інших державних виплат. Документ з пропозиціями президента Володимира Зеленського був прийнятий 248 голосами народних депутатів.

Цим законом передбачено, що всіх отримувачів пенсій, пільг та субсидій будуть перевіряти по-новому.

Новий закон визначає три етапи перевірки соціальних виплат:

Верифікацію державних виплат будуть проводити на інформаційно-аналітичній платформі. Крім цього, документ надає можливість виявляти невідповідності даних в автоматизованих системах, реєстрах та базах даних.

Наприклад, при зверненні громадян за отриманням держвиплат орган, який їх сплачує, спочатку повинен направити запит на таку платформу на предмет перевірки відповідності поданої інформації.

Today.ua раніше повідомляв, що закон «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» Верховна Рада ухвалила у другому читанні 17 жовтня 2019. Тоді говорилося, що метою його прийняття є підвищення адресності державних виплат.

Нагадаємо, пенсії у 2020 році обіцяють підвищити двічі – у липні та грудні. Мінімальна пенсія збільшиться до 1800 гривень. У Кабінеті міністрів заявили, що при мінімальній зарплаті в 6,5 тисячі гривень частина українців зможе претендувати на виплату пенсії в розмірі 2,4 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ