Today.ua

Водіям розповіли, як безпечно експлуатувати авто з ГБО взимку

Українським автомобілістам розповіли, як безпечно експлуатувати машину з ГБО (газобалонним обладнанням) взимку. Фахівці попередили, що газ сильно реагує на перепади температур. Тому головне правило використання ГБО при мінусових температурах – обов'язково залишати порожнім приблизно 20 відсотків об'єму балона.

Також варто стежити за запахом газу в салоні. Щоб уникнути різного роду витоків, які можуть призвести до вибухонебезпечних ситуацій, рекомендовано перед відправленням по зимових дорогах підтягнути всі необхідні з'єднання, в яких бере участь каучук.

Ще один важливий момент. Безпечний старт взимку полягає в старті на бензині -  коли двигун прогріється до 50 градусів, потім можете переключитися на газ.

Також фахівці рекомендують водіям придбати утеплювач для решітки радіатора. Завдяки йому тепло під капотом автомобіля буде збережено.

Всі ці корисні рекомендації по експлуатації ГБО в зимовий час здатні зберегти не тільки здоров'я, але й життя.

Нагадаємо, ГБО дозволяє водіям заощадити чимало коштів під час їзди. Установка газобалонного обладнання на авто гарантує вам право на податкову знижку на вартість заплачених грошей на переоснащення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ