Today.ua

Водіям повідомили про можливість уникнути штрафу

Юристи компанії «Дорожній адвокат» повідомили приємну новину - випадки тиску на водіїв співробітниками патрульної поліції все частіше вдається заперечити. Про це повідомив популярний автомобільний портал Autonews.ua.

Дорожній адвокат розповів один випадок, коли водій відмовився підписувати протокол про порушення ПДР і поліцейський повідомив йому, що в цьому випадку не поверне документи на право керування. Після тиску водій змушений був підписати протокол, потім сплатив штраф, а в подальшому оскаржив постанову в судовому порядку.

Печерський суд Києва і Київський апеляційний адміністративний суд відмовили водієві в задоволенні позову. Суди прийшли до висновку, що оскільки водій поставив підпис без будь-яких заперечень і коментарів і потім сплатив штраф, то він погодився з тим, що вчинив правопорушення.

Не погоджуючись з такими висновками, водій звернувся за захистом до Верховного суду, який визнав зазначені висновки судів помилковими і скасував рішення цих судів.

При цьому Верховний суд зазначив, що підпис на постанові поліції і сплата штрафу не є доказом про згодою водія з тим, що він скоїв правопорушення.

За результатами розгляду справи Верховний суд також скасував постанову про накладення штрафу.

Раніше Today.ua писав про нову шахрайську схему, яка допомагає поліцейським отримати з водіїв максимальну кількість грошей.

Нагадаємо, в Україні розгорівся гучний скандал навколо авто на іноземних номерах. Голова всеукраїнської організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич викрив шахрайську схему поліцейських, звинувативши їх у тому, що вони неправильно вказали VIN-код «євробляхи» і вилучили Opel Sintra через те, що авто нібито перебуває в розшуку.

Today.ua попереджає, що в Україні з 24 серпня 2019 року істотно зростуть штрафи для власників «євроблях». Законом встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, але і для тих, хто ними керує. Штрафні санкції зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ