Today.ua

Vodafone зникне з України

Vodafone, один з найбільших мобільних операторів, може зникнути з України. Виявляється, українським мобільним оператором зацікавився один інвестор з Азербайджану — Bakcell. У четвер, 24 жовтня, стало відомо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив азербайджанському оператору зв'язку Bakcell купити компанію Vodafone Україна. Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Азербайджанський оператор мобільного зв'язку Bakcell був заснований в 1994 році. Хто є основним власником Bakcell, поки не відомо. Мережа Bakcell охоплює 93% території (крім окуповані території) та 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує більше 3 мільйонів чоловік. У той час як Vodafone в Україні обслуговує 19,7 млн абонентів.

Раніше повідомлялося, що Vodafone запустив в Іспанії мобільну мережу нового покоління 5G. Технологію запустила британська телекомунікаційна компанія Vodafone у співпраці з китайською компанією Huawei. Британський мобільний оператор Vodafone заявив, що смартфони з 5G будуть мати швидкість завантаження від 1 Гбіт/сек до 2 Гбіт/сек, що в 10 разів вище, ніж у мереж минулого покоління 4G. Також стало відомо, що новозеландський підрозділ оператора Vodafone випустило нову рекламу — про переваги нового стандарту зв’язку 5G, над проектом якого працювало агентство DDB New Zealand.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ