Today.ua

Vodafone запустив унікальну послугу, якої ще не було в Україні

Vodafone постійно працює над розширенням кола свого абонентів, тому пропонує їм усе нові послуги. Деякі пропозиції цього мобільного оператора не мають аналогів в Україні, тому на них варто звернути увагу. Зокрема, сюди відноситься послуга "інтернет речей", яка передбачає вбудовування програмного забезпечення у фізичні пристрої.

Зокрема, дана технологія NB-IоT працює на базі LTE (4G). Вона включає в себе шифрування і аутентифікацію пристроїв на основі sim-карти.

Предмети, підключені до NB-IoT мережі, зможуть спілкуватися між собою на виділеній частоті 1800 МГц. Vodafone робить усе для того, щоб доступ до сигналу був навіть у важкодоступних місцях, наприклад, у підвалі або ліфті.

Пристрої, підключені до "інтернету речей" максимально експлуатуватимуться 10 років. Більшість з них працюватиме на батарейці. Основною концепцією цієї послуги є можливість підключення до мережі інтернет предметів повсякденного користування: холодильника, кондиціонера, автомобіля, велосипеда і навіть кросівок.

Люди матимуть можливість спілкуватися між собою не лише через мобільні пристрої, але й через інші речі. Наразі Vodafone єдиний мобільний оператор, який вирішив спробувати впровадити цю унікальну технологію в Україні.

Раніше повідомлялося, що абоненти Vodafone, які придбають смартфони у магазинах мобільного оператора у період з 10 лютого по 31 березня 2020 року, зможуть взяти участь у розіграші 1000 гривень на користування мобільним інтернетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ