Today.ua

Vodafone запустив першу 5G мережу в Україні

Vodafone, який є одним з найпопулярніших в Україні мобільних операторів, запустив першу в нашій країні мережу 5G. Зокрема, інтернет нового покоління було успішно протестовано у столиці.

Так, Vodafone провів успішне випробування обладнання AirScale, наданого брендом Nokia. Тестування відбулося в Києві на одному з майданчиків для експериментів. В рамках випробування було засвідчено, що швидкість мобільного інтернету склала рекордні 525 мегабіт в секунду. Це на порядок вище, ніж та швидкість, якої можна досягти при використанні 4G.

Vodafone провів тестування на спеціально виділених для нього радіочастотах 1800 МГц і 2600 МГц. За словами виробника, нове обладнання AirScale підтримує повноцінну мережу 5G.

Крім того, компанія Vodafone на всій території Закарпаття перевела мобільний інтернет стандарту LTE на смугу 15 МГц. Для цього компанії довелось переобладнати понад 250 вишок. Тепер швидкість мобільного інтернету на Закарпатті зросла навіть у традиційно проблемних високогірних місцях.

Крім того, розширення смуги LTE відбулось і в інших регіонах - в Одеській та Житомирській областях, а також в Умані Черкаської області. На черзі - Кропивницький, Херсонщина та Дніпропетровщина.

Нагадаємо, раніше Vodafone представив новий рекордно дешевий тариф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ