Today.ua

Vodafone призупинив послугу дистанційної заміни sim-карти

Український мобільний оператор Vodafone, який відновив свою роботу на окупованій території Донецької області («ДНР») і орендував частину Головпоштамту у Києві, а також купує у компанії Ріната Ахметова оператора фіксованого зв'язку Vega, призупинив послугу дистанційної заміни sim-карти. Повідомляється, що оператор був змушений піти на такий крок у зв'язку з випадками телефонного шахрайства.

Керівництво Vodafone зазначило, що останнім часом особливо активізувалися зловмисники, які телефонували клієнтам і, представляючись співробітниками нашої компанії, вивідували особисту інформацію абонентів. Отримані дані відкривали порушникам доступ до банківських рахунків користувачів оператора Vodafone.

Тому Vodafone тимчасово скасував для клієнтів можливість змінювати sim-карту дистанційно. Абонент може скористатися послугою, тільки персонально, з'явившись в магазині. А тих же, хто звернеться з приводу перенесення номера у точку продажу Vodafone, чекає додаткова перевірка особистості.

Минулого тижня Vodafone заявив про зростання доходів за перший квартал поточного року. Доходи компанії зросли на 19%.

Нагадаємо, компанія Vodafone Ukraine заснувала дочірню IT-компанію «Смартфлекс», яка буде займатися розробкою програмного забезпечення і готових IT-рішень для материнської компанії, а також для зовнішнього ринку.

Раніше Vodafone вдалося уникнути штрафу від АМКУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ