Today.ua

Vodafone наражає на небезпеку своїх клієнтів: подробиці афери

Абоненти Vodafone в останній час почали масово скаржитися на телефонних шахраїв, які обманом викрадають з них гроші. Але знаючи, як працює шахрайська схема, можна захиститися від зловмисників.

Існує кілька способів викрасти у людини гроші за допомогою мобільного телефону, про які варто знати, щоб не бути ошуканими аферистами. Однак, зараз скаммери (злочинці по телефону) застосовують переважно одну схему. Вони телефонують абонентам Vodafone і вимагають продиктувати останні чотири номери, на які вони дзвонили в останній час. Варіантів того, для чого їм потрібні ці номери, існує безліч. Як відомо, якщо ви втратили свою сім-карту, оператор її перевипускає. Для перевипуску потрібен або договір, укладений з клієнтом, або чотири номери, на які абонент дзвонив в останній раз (або дзвонив найчастіше). Тому аферист від імені мобільного оператора може запросити у вас цю інформацію нібито-то для екстренного випадку.

Так як більшість українців договорів не укладають, і для отримання дубліката картки достатньо знати номери, на які найчастіше телефонує жертва, шахраї цим користуються. Зловмисник дізнається їх, потім приходить до оператора, говорить, що нібито загубив картку і отримує заміну. Коли у клієнта на руках сім-карта жертви, він може отримати доступ до додатку Приват24 і інших систем онлайн-банкінгу, зав’язаних на номері телефону.

Щоб не стати жертвою шахраїв, запам’ятайте, що компанія Vodafone, як і жоден інший мобільний оператор, ніколи не буде вимагати у користувачів особисті дані. Якщо вам подзвонили, і ви сумніваєтеся, чи справжній це оператор або скаммер, загугліть номер телефону, з якого вам телефонують та не довіряйте незнайомцям.

Раніше повідомлялося, що Vodafone представив найвигідніший тариф для сім’ї “Vodafone Family Plus”, який обмежує доступ дітей до Інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ