Today.ua

Vodafone може припинити існування в Україні

Vodafone є другим за величиною оператором мобільного зв'язку в Україні. Кількість абонентів на кінець 2017 становить 20,8 млн клієнтів.

В Антимонопольний комітет України надійшла заявка на концентрацію ЗАТ "Vodafone Україна" від азербайджанського телеком-оператора Bakcell. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на державного уповноваженого АМКУ Марію Процішен.

За її словами, дата розгляду клопотання Bakcell про поглинання Vodafone стане відома після того, як керівництво комітету визначиться з уповноваженим в цій справі.

Як відомо, мобільний оператор Bakcell виник в 1994 році. Bakcell - оператор стільникового зв'язку стандарту GSM, UMTS і LTE, перший стільниковий оператор, який почав свою діяльність в Азербайджані.

Компанія обслуговує понад 3 млн абонентів і складається з 7,5 тис. базових станцій і охоплює 93% території (виключаючи окуповані).

Раніше повідомлялось, що Vodafone, один з найбільших мобільних операторів, запустив в Іспанії мобільну мережу нового покоління 5G. Технологію запустила британська телекомунікаційна компанія Vodafone у співпраці з китайською компанією Huawei.

Vodafone випустило нову рекламу — про переваги нового стандарту зв’язку 5G, над проектом якого працювало агентство DDB New Zealand.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ