Today.ua

Vodafone і Huawei запустили 5G

Vodafone, один з найбільших мобільних операторів, запустив в Іспанії мобільну мережу нового покоління 5G. Технологію запустила британська телекомунікаційна компанія Vodafone у співпраці з китайською компанією Huawei. Як заявив британський мобільний оператор Vodafone, смартфони з 5G будуть мати швидкість завантаження від 1 Гбіт/сек до 2 Гбіт/сек, що в 10 разів вище, ніж у мережі минулого покоління 4G.

Наголошується, що нова мобільна мережа охоплює 15 великих іспанських міст, включаючи Мадрид, Барселону, Валенсію та Севілью.

Vodafone також стане першим мобільним оператором, який запропонує 5G своїм клієнтам у Великобританії. Мережі 5G стануть доступні вже 3 липня 2019 року в таких містах, як Бірмінгем, Брістоль, Кардіфф, Глазго, Манчестер, Ліверпуль і Лондон. Роумінг 5G буде розгорнуто трохи пізніше.

Відзначається, що вартість послуг не буде перевищувати вартість для покриття 4G. За словами компанії, перший час користувачі Vodafone зможуть вибирати з чотирьох смартфонів з підтримкою 5G (Xiaomi Mi MIX 3, Samsung S10, Huawei Mate 20 X і Huawei Mate X) і однієї домашньої точки 5G Gigacube.

Нагадаємо,  з 1 травня 2019 року Vodafone почав «війну» за абонентів.

Раніше Vodafone вдалося уникнути штрафу від АМКУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ